نکات کلیدی تغذیه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان

قطعاً نمی توان در ماه مبارک رمضان ورزش را کنار گذاشت

چنانچه در این ماه به هیچ عنوان ورزش انجام نشود، تمامی آمادگی قلبی، عروقی، خونی، عضلانی و اسکلتی فرد از دست می رود، بنابراین توصیه می شود که چنانچه ورزش سنگین و طولانی مدت است، دو ساعت بعد از افطار انجام شود.

چنانچه در این ماه به هیچ عنوان ورزش انجام نشود، تمامی آمادگی قلبی، عروقی، خونی، عضلانی و اسکلتی فرد از دست می رود، بنابراین توصیه می شود که چنانچه ورزش سنگین و طولانی مدت است، دو ساعت بعد از افطار انجام شود.
با بیان این که نباید بلافاصله پس از سحری یا افطار ورزش کرد،باید اظهار کرد: همچنین ورزش های سنگین و طولانی مدت در زمان روزه داری توصیه نمی شود، زیرا بدن در این مدت فاقد آب و الکترولیت لازم است; بنابراین باید ورزش در زمان روزه داری کوتاه و سبک باشد .
باید در هنگام افطار از زولبیا و بامیه به مقدار زیاد پرهیز کرد،:  در صورت مصرف زیاد آنها، انسولین خون بالا رفته و قند به سرعت جذب سلول ها می شود; در نتیجه انسولین بالا مانده و قند خون همچنان پایین است و یک احساس ضعف یا گرسنگی شدید به افراد دست می دهد.
چنانچه ورزش سبک و کوتاه باشد، دو ساعت پس از سحری هم امکان ورزش وجود دارد،: نباید در ماه رمضان به علت روزه داری کالری مصرفی را بالا برد و باید میزان مصرف کالری در طول شبانه روز در ماه رمضان براساس برنامه ریزی و اصول تغذیه یی باشد و افرادی که دچار بیماریهای مختلفی هستند، کنترل وزن شان را از دست ندهند.
مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ها مانند انجیر و توت خشک و خرما در زمان افطار باعث می شود که انرژی فرد برای ورزش حفظ  شده و آسیبی  به فرد ورزشکار وارد نشود

روزه، فرمان خدا و تمرینی برای زندگی سالم و با معنویت و تلاشی برای نزدیکی به خدا و دستیابی به مراحلی از تقواست. این تمرین یک ماهه می تواند انسان را برای بهتر زیستن در ۱۱ ماه دیگر سال آماده کند و چه خوب است که انسان از همان آغاز روزه داری تصمیم بگیرد معنویت این ریاضت سازنده را همواره حفظ کند.

نکات کلیدی تغذیه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان

·        استفاده از 4 گروه اصلی غذایی نان وغلات-میوه و سبزی-گوشت و حبوبات-شیرولبنیات

·        رعایت اصول اساسی تغذیه (تعادل ،تنوع ،تناسب، کفایت کنترل و کالری)

·        استفاده از سه وعده اصلی غذایی(افطاری،شام و سحری) و عدم حذف هیچ کدام از این  وعده ها

·        استفاده از آب،آب میوه و مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر

·    بهتر است وعده افطاری ویژگی های یک صبحانه ساده،وعده سحری ویژگی های ناهار و وعده شام هم مشابه یک شام ساده در روزهای عادی باشد.

·        استفاده از خرما و کشمش به جای انواع شیرینی،زولبیا و بامیه

·        پرهیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر

·        پرهیز از مصرف نمک زیاد به دلیل ایجاد احساس تشنگی درطول روزو دفع مایعات از بدن

·        استفاده از خشکبارو میوه های خشک و برگه ها به منظور تامین ان‍رژی وسایر مواد مغذی

·        خودداری از مصرف انواع دسرها و شیرینی ها با شکر زیاد در برنامه افطار و سحر

·        محدودیت استفاده از غذاهای سرخ شده به دلیل اختلال در هضم مناسب غذا،سوزش سردل وافزایش وزن

·        پرهیز از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین در حجم زیاد(چای،قهوه،نسکافه،نوشابه ها،کولاها و...)

·        استفاده از چند وعده غذایی در حجم کم و پرهیز از مصرف یک وعده غذایی در حجم زیاد

·        پرهیز از مصرف زیاد موادغذایی با ارزش تغذیه ای پائین نظیر انواع شیرینی هاکه تنها حاوی کالری هستند و مواد مغذی کمی دارند.

·        پرهیز از مصرف انواع ساندویچ های با سس زیاد،غذاهای آماده و کنسروی و غذاهای پرچرب

·    استفاده از غذاهای فیبر دار (مثل0میوه سبزیجات،حبوبات و غلات) به منظور ییشگیری ازبیماریهای غیر واگیر بیماریهای قلبی و عروقی ، انواع سرطانها ، افزایش چربی خون ،یبوست و..

·        مصرف غذا در وعده های سحر،افطار، شام و پس از شام به گونه ای باشد که هیچ گاه احساس سیری کامل نکنید.

·        پرهیزازایجاد تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در ماه مبارک رمضان

·        عدم مصرف غذاهایی که به طور معمول برای شخص ایجاد ناراحتی می کنند.

پرهیز از انجام تمرینات ورزشی شدید در فاصله سحر تا افطار و بلافاصله بعد افطار و موکول کردن فعالیت بدنی شدید به 2 ساعت بعد از افطار

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد