چنانچه
در این ماه به هیچ عنوان ورزش انجام نشود، تمامی آمادگی قلبی، عروقی،
خونی، عضلانی و اسکلتی فرد از دست می رود، بنابراین توصیه می شود که چنانچه
ورزش سنگین و طولانی مدت است، دو ساعت بعد از افطار انجام شود.
با
بیان این که نباید بلافاصله پس از سحری یا افطار ورزش کرد،باید اظهار کرد:
همچنین ورزش های سنگین و طولانی مدت در زمان روزه داری توصیه نمی شود، زیرا
بدن در این مدت فاقد آب و الکترولیت لازم است; بنابراین باید ورزش در زمان
روزه داری کوتاه و سبک باشد .
باید در هنگام افطار از زولبیا و بامیه
به مقدار زیاد پرهیز کرد،: در صورت مصرف زیاد آنها، انسولین خون بالا رفته
و قند به سرعت جذب سلول ها می شود; در نتیجه انسولین بالا مانده و قند خون
همچنان پایین است و یک احساس ضعف یا گرسنگی شدید به افراد دست می دهد.
چنانچه
ورزش سبک و کوتاه باشد، دو ساعت پس از سحری هم امکان ورزش وجود دارد،:
نباید در ماه رمضان به علت روزه داری کالری مصرفی را بالا برد و باید میزان
مصرف کالری در طول شبانه روز در ماه رمضان براساس برنامه ریزی و اصول
تغذیه یی باشد و افرادی که دچار بیماریهای مختلفی هستند، کنترل وزن شان را
از دست ندهند.
مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ها مانند انجیر و توت
خشک و خرما در زمان افطار باعث می شود که انرژی فرد برای ورزش حفظ شده و
آسیبی به فرد ورزشکار وارد نشود
روزه، فرمان خدا و تمرینی برای زندگی سالم و با معنویت و تلاشی برای نزدیکی به خدا و دستیابی به مراحلی از تقواست. این تمرین یک ماهه می تواند انسان را برای بهتر زیستن در ۱۱ ماه دیگر سال آماده کند و چه خوب است که انسان از همان آغاز روزه داری تصمیم بگیرد معنویت این ریاضت سازنده را همواره حفظ کند.
نکات کلیدی تغذیه ورزشکاران در ماه مبارک رمضان
· استفاده از 4 گروه اصلی غذایی نان وغلات-میوه و سبزی-گوشت و حبوبات-شیرولبنیات
· رعایت اصول اساسی تغذیه (تعادل ،تنوع ،تناسب، کفایت کنترل و کالری)
· استفاده از سه وعده اصلی غذایی(افطاری،شام و سحری) و عدم حذف هیچ کدام از این وعده ها
· استفاده از آب،آب میوه و مایعات کافی در فاصله افطار تا سحر
· بهتر است وعده افطاری ویژگی های یک صبحانه ساده،وعده سحری ویژگی های ناهار و وعده شام هم مشابه یک شام ساده در روزهای عادی باشد.
· استفاده از خرما و کشمش به جای انواع شیرینی،زولبیا و بامیه
· پرهیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر
· پرهیز از مصرف نمک زیاد به دلیل ایجاد احساس تشنگی درطول روزو دفع مایعات از بدن
· استفاده از خشکبارو میوه های خشک و برگه ها به منظور تامین انرژی وسایر مواد مغذی
· خودداری از مصرف انواع دسرها و شیرینی ها با شکر زیاد در برنامه افطار و سحر
· محدودیت استفاده از غذاهای سرخ شده به دلیل اختلال در هضم مناسب غذا،سوزش سردل وافزایش وزن
· پرهیز از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین در حجم زیاد(چای،قهوه،نسکافه،نوشابه ها،کولاها و...)
· استفاده از چند وعده غذایی در حجم کم و پرهیز از مصرف یک وعده غذایی در حجم زیاد
· پرهیز از مصرف زیاد موادغذایی با ارزش تغذیه ای پائین نظیر انواع شیرینی هاکه تنها حاوی کالری هستند و مواد مغذی کمی دارند.
· پرهیز از مصرف انواع ساندویچ های با سس زیاد،غذاهای آماده و کنسروی و غذاهای پرچرب
· استفاده از غذاهای فیبر دار (مثل0میوه سبزیجات،حبوبات و غلات) به منظور ییشگیری ازبیماریهای غیر واگیر بیماریهای قلبی و عروقی ، انواع سرطانها ، افزایش چربی خون ،یبوست و..
· مصرف غذا در وعده های سحر،افطار، شام و پس از شام به گونه ای باشد که هیچ گاه احساس سیری کامل نکنید.
· پرهیزازایجاد تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در ماه مبارک رمضان
· عدم مصرف غذاهایی که به طور معمول برای شخص ایجاد ناراحتی می کنند.
پرهیز از انجام تمرینات ورزشی شدید در فاصله سحر تا افطار و بلافاصله بعد افطار و موکول کردن فعالیت بدنی شدید به 2 ساعت بعد از افطار